Natuurlijke Huidverzorging

Wetenschap gebaseerd op de natuur

Natuurlijke huidverzorging

Natuurlijke huidverzorging bestellen, de beste natuurlijke huidverzorging, natuurlijke gezichtsproducten, biologische huidverzorging,

Het term natuurlijke cosmetica is niet beschermd en er zijn merken die claimen om een natuurlijke huidverzorging of huid verbetering te zijn, maar de waarheid is dat de percentages van natuurlijke ingrediënten heel weinig waren / zijn.

Tijd om terug te keren naar de natuur, laat je huid weer leven!

Rewild Challenge
Rewild your skin

Waarom natuurlijke huidverzorging?

Toen ik in 2018 eindelijk besloot de deuren van Sennaskincare te openen, wist ik dat ik een natuurlijke huidverzorging / huidverbetering merk moest kiezen. Helemaal van deze tijd. Iets waar ik 100% in geloofd. Een merk en dat werd onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek en vervolgens bewijs. Aangezien het niet alleen een huidverzorgings merk zou zijn, moet ook het resultaat resultaatgericht. Het was geen makkelijke beslissing. Er waren veel merken in de branche die claimt “natuurlijke” te zijn. Helaas niet altijd echt naturlijke.

Ik zocht een merk waarin ik geloofde in de resultaten, en dat werd onderbouwd door wetenschappelijk bewijs en onderzoek en dat niet allen natuurlijke maar ook biologisch was.

“Sinds onze oprichting zijn we trouw gebleven aan onze basisprincipes: we zijn gecertificeerd biologisch, vegan en dierproefvrij. We dragen bij aan fair trade en zijn een CO2 neutraal bedrijf.”
Esse Skincare Cream Mask
Esse Resurrect Serum
Esse Sensitive Hydro Moisturiser

Duurzaam en milieu bewust

Andere belangrijk punt voor mij was dat het merk ok bezig was met duurzame verpakkingen en transporteren van de producten. Kortom een milieu bewust huidverbetering merk. Het was een uitdaging om zo’n merk te vinden zonder afbreuk( compromising ) te doen aan de andere belangrijke punten. Daarnaast het was ook een uitdaging om een biologisch merk te vinden. 

Esse heeft een uitgebreid assortiment producten die probiotica bevatten en ook dierproefvrij en vegan zijn voor alle huidtypen.

Je kunt Esse Skincare bestellen in onze webshop.

Esse Skincare Cream Mask

Wat betekent de term biologisch huidverzorging?

Biologisch betekent dat de cosmetica bevat geen synthetische pesticiden, geurstoffen of genetisch gemodificeerde grondstoffen. Er zitten ook geen petrochemische stoffen of kunstmatige chemicaliën in. Biologische cosmetica bevat natuurlijke en biologische ingrediënten. Dankzij de hoge concentratie van actieve bestanddelen afkomstig van planten en profiterend van hun natuurlijke genezende kracht is biologische huidverzorging en cosmetica zeer efficiënt. Aloë vera, roos, rozemarijn, lavendel, citrus, duindoorn, calendula, ogentroost, arnica, tijm, granaatappel, sesam, appel, rooiboos …en nog veel en veel meer… hebben allemaal een uniek effect op je huid en je lichaam zonder schade op lange termijn.

 

Trevor Steyn

DE OPRICHTER

Ik wil mijn steentje bijdragen aan een prachtige, absoluut duurzame toekomst” zegt hij. “Esse zal doorgaan met het maken van effectieve en duurzame product.”

Trevor Steyn heeft scheikunde gestudeerd en is in 1996 afgestudeerd. Zijn mentor Professor Siegfried Drewes heeft zijn passie voor Afrikaans planten geïnspireerd. Na de ontdekking wat sommige van die planten voor huidverzorging zouden kunnen betekenen, heeft Trevor Esse Skincare opgericht. Dat begon in 2000 met research op de Kigelia Africana, de Afrikaanse Worstenboom. Na 2 jaar bezig te zijn met formules werd Esse in 2002 geboren. Trevor is zeer gepassioneerd omtrent het microbioom van de huid, duurzaam leven en het behouden van de biodiversiteit van Afrika. Hij surft, speelt squash en doet aan yoga. Hij leeft op een boerderij in Richmond, Zuid Afrika met zijn vrouw en kinderen.

Welke Esse productlijn past bij mij?

Natuurlijke huidverzorging bestellen, de beste natuurlijke huidverzorging, natuurlijke gezichtsproducten, biologische huidverzorging

Twijfelt u over welke Esse Skincare productlijn het beste is voor uw huidtype, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!
Voor persoonlijk advies kunt u met mij een afspraak maken in de salon! 

Neem vrijblijvend contact met ons op!

3 + 11 =