Acnebehandeling

Acnebehandeling in Lelystad

Omdat er geen standaardbehandeling voor een onzuivere huid bestaat, wordt de onze acnebehandeling in Lelystad altijd aangepast naar de behoeften van jouw huid met het doel de mee-eters, gerstekorrels, puistjes, ontstekingen en onzuiverheden te verminderen. Vaak komen we met een combinatie van behandelmethodes tot het beste resultaat.

Classic acnebehandeling bestaat uit:

Intake gesprek | Oppervlakte reiniging | Diepte reiniging | Onzuiverheden grondig verwijderen | Bijpassend masker | Duurt: 60 min

Andere mogelijke behandelingen voor acne huid:

Fruitzuurpeeling; ( salicylzuur peeling; glycolpeeling of azelaic peeling ) van genomineerd Spaans merk Simildiet Laboratorios*

Bio peeling oftewel Kruiden Peeling van Salonnepro Amsterdam;

Probiotic Facial* van Esse Organic Skincare ( met 5 miljarden probiotica )

Skinpen Microneedling* (  niet toepasbaar op een actieve / ontstoken acne huid / allen van toepas op acne littekens en hyperpigmentatie )

Microdermabrasie * (  niet toepasbaar op een actieve / ontstoken acne huid / allen van toepas op acne littekens en hyperpigmentatie )

 

Wat is Acné? 

Acne kent veel varianten en medische namen. Maar de meest gebruikte termen zijn: (jeugd) puisten of acne vulgaris. De kenmerken van acne zijn ook bekend: mee-eters, roodheid en soms ernstige ontsteking van de huid. Dit kan zelfs huidonzuiverheden veroorzaken, zoals rode of bruine vlekjes en acnelittekens. Acne komt voor bij alle leeftijden, mannen en vrouwen.  Het zijn kleine ontstekingen van de huid in en rondom de talgklieren. Bij de één zijn het een paar puisjes of mee-eters, en bij de ander een huidaandoening die veel psychische problemen kent in het dagelijkse leven. Acne komt vooral voor op gezicht, rug en borst.

 

Hoe ontstaat acne?

Overmatige talgafscheiding en veroudering van huidcellen kunnen verstopte poriën veroorzaken. Talg kan niet gelijkmatig wegvloeien met de ontsteking veroorzakende Propionibacterium-acne. Dan ontwikkelt zich acne. Met andere woorden: verstopte ontstoken poriën. Het resultaat van overmatige talgafscheiding wordt door velen gezien als een belemmering voor het dagelijkse werk. Vooral op het gezicht zal acne op de borst en schouders groeien, waar de talgklieren prominenter aanwezig zijn. Hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen deze klacht verergeren.

Thuis verzorging van acne

Naast de acnebehandelingen in Lelystad is het zeer belangrijk om de huid thuis op de juiste manier te behandelen. Naast het efficiënt reinigen is het gebruik van de juiste crèmes en serums erg belangrijk. Deze moeten actieve ingrediënten bezitten die de poriën reinigen en ontstekingsremmend werken. Het is dan ook verplicht om bij acne de aangewezen producten thuis te gaan gebruiken, anders gaat dit ten koste van het resultaat.

Vergoedt mijn zorgverzekering de acnebehandeling?

Of een zorgverzekering de kosten voor een acne behandeling vergoedt, is verschillend. Onze schoonheidssalon is aangesloten bij het ANBOS.  We zijn bovendien gespecialiseerd in acnebehandelingen bij pubers en volwassenen. Na de behandeling ontvang je een factuur van ons, die je zelf kan indienen bij je zorgverzekering. Maar check vooraf bij je zorgverzekering of jij hiervoor in aanmerking komt.

 AGB-CODE: 89101450