Huidveroudering

 

Ook al is veroudering onvermijdelijk, je kunt absoluut de tekenen van veroudering van je huid afremmen door je leefwijze onder de loep te nemen en producten te gebruiken die ook op lange termijn je huid gezond houden.

De meeste mensen zien bij huidveroudering 2 dingen – rimpels en verslapping. Beiden zijn gelinkt aan de structuur van collageen en elastine in de huid en deze structuren worden weer beïnvloed door een hele rij factoren.

Vuistregel is als je barrièrefunctie niet goed is, dan reageert je huid alsof deze ontstoken is (niet zichtbaar) en dat verdubbelt de snelheid van veroudering. Dus zorg ervoor dat je huid gezond is voordat je de andere symptomen aanpakt.

 

Aanpassingen leefwijze

 

  • Probeer om diversiteit van je microben te behouden, zowel in je darmen als op je huid. Eet onverhit gefermenteerd voedsel als zuurkool of kimchi en ga naar buiten, de natuur in. Tuinieren telt mee zolang je geen pesticiden of giftige herbiciden gebruikt.
  • Neem een goede kwaliteit probiotisch supplement en gebruik huidverzorging met probiotica zodat de goede soorten bacteriën de soorten die voor huidveroudering zorgen eruit vechten.
  • Neem iedere dag essentiele vetzuren in – 15 gram lijnzaadolie of 600 mg lange keten omega 3 vetzuren (DHA en EPA).
  • Verminder blootstelling aan vrije radicalen – je insmeren met een sunblock kan maar gebruik alleen minerale sunblocks met fysische bescherming. Chemische producten maken juist vrije radicalen aan wanneer het in contact komt met UV en dat zorgt voor veroudering.
  • Laat je bloedsuikerlevel niet teveel schommelen, eet natuurlijke voeding.
  • Gebruik supplementen met mineralen en sporenelementen – koper en zink moet in balans zijn. Veel supplementen bevatten geen koper omdat dit misselijkheid kan veroorzaken maar bevatten dan wel vaak zink in hoge dosis. Omdat ze allebei dezelfde absorptie hebben, lijdt dit vaak tot koper insufficiencie en koper heb je nodig voor synthese van collageen en elastine.

 

 

Aanbevolen producten