Vette huid


Een vette huid houdt de eerste tekenen van huidveroudering tegen maar teveel vet kan een impact hebben op de gezondheid van de huid. Veel mensen denken dat ze een vette huid hebben en voor huidspecialisten is het vaak moeilijk om klanten ervan te overtuigen dat excessief reinigen niet de beste aanpak is. 
Gezonde microben op je huid verminderen een overdaad aan vet op de huid dus deze moeten worden vertroeteld. Een van nature vette huid is wat verdikt met open poriën. Make-up blijft niet goed zitten en meeëters, vlekken en verstoppingen komen vaak voor.

Aanpassingen leefwijze

  • Hou de zuurtegraag van je huid goed – je producten moeten een ph waarde van rond de 4,5 hebben.
  • Zorg ervoor dat je niet de natuurlijke beschermlaag van je huid afreinigt, dus vermijd producten met alcohol of sterke ontvetters. Op klei gebaseerde maskers en reinigers worden aanbevolen om verstoppingen op te lossen en zacht te exfoliëren.
  • Drink ten minste 250 ml water per dag voor iedere 10 kg lichaamsgewicht die je hebt, dus bij 60 kg is dat 1,5 liter water per dag.
  • Sommige anticonceptiepillen bevatten hoge levels androgene stoffen dus het kan geen kwaad om te kijken of er alternatieven zijn met meer oestrogenen.

 

    Aanbevolen producten