Waxen Lelystad

Wat is waxen?

Waxen of harsen is een ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert.
Scheren en het gebruik van ontharing crèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 6 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt. Bij ons ben je voor waxen in Lelystad aan het goede adres!

Hot wax & Brazilian wax!

Onze Hot Wax wordt verwarmd in een heather, waarin de wax smelt tot een vloeibare substantie. Nadat de schoonheidsspecialiste de huid heeft gereinigd en ingesmeerd met olie, wordt de wax met een houten spatel op de huid aangebracht. Eenmaal op de huid aangebracht, koelt de wax af en klemt de wax zich om de haartjes heen. Hierna wordt het plakje wax in een snelle beweging verwijderd en neemt het de haartjes mee.
Na de behandeling wordt de huid nogmaals goed gereinigd, zodat de huid extra schoon is.

Hoe zit het met de hygiëne?

Hygiëne is ontzettend belangrijk. Daarom gebruiken wij de spatels om wax op jouw huid aan te brengen maar één keer (no double dipping). Er wordt altijd met handschoenen aan gewerkt.
Alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, gooien we meteen weg. Dus alles wat jou aanraakt is schoon!

Hele lieve professionele vrouw. Super mooie salon, alles netjes en schoon. Weet echt wat ze doet en werkt alleen met top producten. Brazilian wax laten doen voor de vakantie, ging heel relaxt, neemt echt de tijd voor je. Kom zeker bij haar terug, ook voor andere behandelingen – Najomi

Bij sennaskincare wordt je erg op je gemak gesteld. Ik kwam daar voor een waxsessie. Ze werkt met fijne producten en is erg hygiënisch. Ik ben heel blij met het resultaat en raad haar zeker aan! – Leonie

Brazilian Wax in Lelystad!

Deze behandeling komt uit Brazilië, waar vrouwen vaker in bikini’s lopen en willen langdurig een gladde en zachte huid. Ben je op zoek naar een professionele en ervaren Brazilian Wax specialiste in Lelystad? Dan ben je bij SennaSkinCare aan het juist adres! Schoonheidsspecialiste Rafaela komt uit Rio De Janeiro, Brazilië een heeft daar veel ervaring mee.

Bij een volledige Brazilian wax verwijdert de schoonheidsspecialiste alle haren in de schaamstreek. Je schaamstreek bestaat uit je venusheuvel, je vagina en het perineum. Na een volledige Brazilian wax hoef je niet bang te zijn voor haren die onder je slip vandaan komen. Je krijgt een bikinilijn met een zachte huid, zonder irritaties.

Eerste keer Brazilian wax ontharing

Voor het eerst een Brazilian wax laten doen, is niet zomaar iets. Je laat niet het minste lichaamsdeel ontharen. We snappen heel goed dat je een beetje nerveus bent de eerste keer. Vertel dat er dus ook zeker bij als je de afspraak maakt. Onze schoonheidsspecialiste doet haar best om ervoor te zorgen dat jij zoveel mogelijk op je gemak bent.

Brazilian wax voor de vakantie

Veel vrouwen willen voor een vakantie een Brazilian wax, zodat ze tijdens de vakantie niet zelf hoeven te ontharen. Als je haarloos op vakantie wilt, is een afspraak twee of drie dagen van tevoren ideaal. Je haarfollikels krijgen de tijd om te herstellen voordat je in bikini gaat. Dit vermindert de kans op ingegroeide haartjes en kleine ontstekingen.

Omdat de haartjes pas na drie of vier weken weer zichtbaar worden, kom je een vakantie van een paar weken prima door zonder zelf nog met een scheermesje aan de slag te moeten. Maak op tijd een afspraak, zeker in de vakantieperiode. Het is dan erg druk in onze schoonheidssalon, omdat veel vrouwen een Brazilian wax willen.
Ideaal is om twee tot drie weken voordat je een afspraak wilt te bellen. Dan kun je vanaf dan ook je haartjes laten groeien, zodat ze lang genoeg zijn om te harsen.

 

 

Pijnlijk of niet?

Veel vrouwen zijn op zijn zachtst gezegd een beetje huiverig voor de pijn van een Brazilian wax. Het is inderdaad niet pijnloos. Maar veel vrouwen zeggen achteraf dat de pijn minder erg was dan ze hadden verwacht.
Hoe pijnlijk de behandeling is, kun je zelf een beetje beïnvloeden.

Je ervaart pijn minder heftig als je zelf ontspannen bent. Probeer dus zo ontspannen mogelijk te zijn bij de behandeling. Adem goed door en verkramp niet.
Ook je cyclus is van invloed op hoe je de pijn ervaart. De week na je menstruatie is wat dat betreft het meest ideaal.

De schoonheidsspecialiste let tijdens de behandeling goed op hoe het met je gaat. Als ze het idee heeft dat het je te veel wordt, overlegt ze met jou of en hoe de behandeling door kan gaan.

 

 

 

Voor de behandeling

Voor een Brazilian Wax mogen je haartjes niet te kort zijn. Vanaf een halve centimeter kunnen wij de haartjes harsen. Houd hier rekening mee en scheer jezelf niet meer kort voor de afspraak.
Scrub je huid één of twee dagen voor de behandeling, dat vermindert ingegroeide haren. Zorg ook dat je huid niet verbrand is. Bij harsen kan verbrande huid beschadigen.

Gebruik op de dag van de behandeling geen bodylotion of douchecrème op de huid die je laat harsen. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de hars niet pakt op je huid.

De behandeling

Voor ze gaat harsen, desinfecteert de schoonheidsspecialiste je huid en de haren. Daarna smeert ze de warme hars met een spatel op het te ontharen gebied.
En dan is het moment aangebroken om de hars inclusief haartjes eraf te trekken. Het kan een beetje pijnlijk zijn, maar dat is zo over.

De behandeling duurt in totaal maximaal 45 minuten.

Na de behandeling

  • Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet met de geharste huid in de zon of gebruik een goede sunblock. De kans is namelijk groot dat de UV-stralen hyperpigmentatie veroorzaken. Dit zijn blijvende donkere vlekken op je huid.
  • Zorg ervoor dat je niet teveel zweet, bijvoorbeeld door zwaar werk of sporten.
  • Ga de eerste 24 uur na de behandeling ook niet in een sauna, stoomcabine of whirlpool. Neem liever een koele douche of ga zwemmen.
  • Draag geen strakke, synthetische kleding. Dit kan voor ingegroeide haartjes en kleine ontstekingen zorgen.
  • Regelmatig harsen helpt de huid aan deze behandeling te wennen en het minimaliseert de kans op irritaties

Het resultaat van de Braziliaanse bikini wax

De huid van de meeste vrouwen reageert goed op een Brazilian wax. Toch kan het zo zijn dat je kortdurend last hebt van roodheid en gevoeligheid.
Omdat warmte haargroei stimuleert, heb je in de winter langer plezier van je Brazilian wax dan in de zomer.
Over het algemeen hoef je na de eerste behandeling pas na drie tot zes weken opnieuw te ontharen, afhankelijk van de snelheid van je haargroei.
Tot één of twee weken na de behandeling voel je helemaal nog geen haargroei. In de derde of vierde week worden de eerste haartjes weer voelbaar en zichtbaar.

Kom langs bij onze salon in Lelystad voor advies

Mijn doel als schoonheidsspecialiste is om mensen te helpen hun schoonheidsdoelen en wellness te bereiken. Elk huidtype is uniek en bij elke behandeling werk ik alleen met de meest geavanceerde en efficiënte cosmetica en apparatuur ter wereld. Ik ben een gediplomeerd schoonheidsspecialiste en aangesloten bij de branche organisatie voor schoonheidsverzorging ANBOS. Kom eens langs bij onze salon in Lelystad voor advies. Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor o.a. laser ontharengezichtsbehandelingenSkinPen microneedling en peelingen.